Bel 024-6757635

 

Whatsapp


Voeg 'Groepsaccommodatie Groesbeek' toe aan uw contacten met bovenstaand 06 nummer om een Whatsapp bericht te kunnen sturen.


Nijmegen

De historie van Nijmegen gaat terug tot (in ieder geval) het jaar 15 voor Christus. Van dat jaar zijn Romeinse resten gevonden in de stad. Niet voor niets luidde een slogan van het VVV Nijmegen enige tijd "De Romeinen sliepen hier al, nu jij nog!" In de stad zijn nog op diverse plekken resten te bekijken uit deze periode. Ook straatnamen verwijzen naar de Romeinen, bijvoorbeeld als u de stad over de Waalbrug binnenkomt via het Keizer Trajanus Plein.

 

In de afgelopen ruim 2000 jaar heeft Nijmegen zich ontwikkeld tot een van dé toeristische trekpleisters van Nederland. Dit komt niet alleen door de goede bereikbaarheid en centrale ligging in het Oosten van Nederland, maar zeker ook door het afwisselende aanbod van horeca, attracties en overnachtingsmogelijkheden. Recent is het gehele gebied rondom de Waal gigantisch onder handen genomen om het water meer ruimte te geven. Bijkomend voordeel zijn de gezellige strandjes en mooie uitzichtpunten die hierdoor zijn ontstaan.

 

De Waal & Spiegelwaal & Waalstrandjes

Nijmegen stad aan de Waal. Vanaf de terrassen aan de Waalkade kunt u de bedrijvigheid op het water goed bekijken. De rivier was en is een belangrijke "verkeersader" voor vrachtvervoer per boot. Zelf kunt u ook het water op met bijvoorbeeld de Pannenkoekenboot, voor een kennismaking met Nijmegen vanaf het water.

 

Sinds 2015 heeft de stad er een stukje Waal bij. De zgn. Spiegelwaal is bedoeld om het water meer ruimte te geven, zodat bij hoogwater de stad Nijmegen droge voeten houdt. Dit megaproject heeft geresulteerd in een nevengeul waar volop mogelijkheden zijn voor waterrecreatie. Ook zijn hierdoor het aantal Waalstrandjes enorm toegenomen. Genieten van een strand IN de stad is uniek te noemen. Met mooi weer is dit dé plek om heerlijk te genieten van een gezellige picknick.

 

Groepsactiviteiten Nijmegen

Doordat de stad steeds beter gevonden wordt door recreanten én lokale ondernemers ook voor de Nijmegenaren van alles organiseren, is er van alles te doen.Van gratis activiteiten en festivals, tot volledige georganiseerde groepsuitjes.

 

Nijmegen Actief biedt een breed scala aan activiteiten voor familiedag of bedrijfsuitje. Ook verhuren zij de WaalScooter, een unieke manier om de stad en nabije omgeving te verkennen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf uw uitje organiseren. Een totaaloverzicht van alle aanbieders en mogelijkheden vindt u op de site van het VVV Arnhem Nijmegen.

 

Leuke activiteiten op een geweldige, "hippe" locatie? Kijk dan eens in het Honig Complex. Deze oude fabriek van Honig (bekend van soepen en sauzen) is de laatste jaren omgetoverd tot dé hotspot van Nijmegen. Met fantastische restaurants, brouwerij Oersoep / STOOM én Beachfabriek Nijmegen. En wist u dat Nijmegen "Summer Capital of Holland" is? Zo duurt de zomer lekker lang! Het volgende filmpje geeft een leuke impressie van de sfeer in de stad:

 

Stadswandeling

De stadswandeling in de binnenstad van Nijmegen is wereldberoemd en bekroond tot leukste stadswandeling van Nederland! Niet alleen krijgt u zo een heel goed beeld van de stad, het biedt volop mogelijkheid om de route zelf aan te passen óf.... even te stoppen voor een lekker drankje. En wat helemaal mooi is... de route is hier gratis te downloaden. Stadswandeling Nijmegen.

Contactgegevens:

Wylerbaan 2-b
6561 KR Groesbeek

Reserveringen via boekingskantoor Groepen Nijmegen:
024-6757635
Of stuur een Whatsapp bericht, klik hier
 

Vragen over een bestaande reservering:
024-3971715

Contactformulier:

Naam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Uw vraag:
Nieuwsbrief (max. 4x per jaar):
Neem de tekst over:
Captcha