Bel 024-6757635

 

Whatsapp


Voeg 'Groepsaccommodatie Groesbeek' toe aan uw contacten met bovenstaand 06 nummer om een Whatsapp bericht te kunnen sturen.


Vierdaagse Nijmegen

Alles wat je moét weten!

De Nijmeegse Vierdaagse is het grootste wandelevenement ter wereld. Het is dan ook niet gek dat de mars ook wel bekend staat als The Walk of the World. Dit zijn de basics over de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. 

 

Meedoen aan de Vierdaagse

Om mee te mogen wandelen moeten de deelnemers zich ruim van tevoren inschrijven maar uiteindelijk kan helaas niet iedereen meedoen. Voor de 101ste editie zijn uiteindelijk meer dan 3.000 mensen uitgeloot. De deelnemers kunnen kiezen uit 30km, 40km en 50km. Deze afstand wordt vier dagen lang opnieuw gelopen over verschillende routes rondom Nijmegen. Na het succesvol voltooien van de mars ontvangen de deelnemers het beroemde Vierdaagse kruisje. Vind hier alle informatie over een slaapplaats Nijmeegse Vierdaagse.

 

Historie van de 4 daagse

In 1909 werd de eerste mars gelopen door 306 wandelaars. Vrijwel alle deelnemers waren militairen en mede daarom doen er tot vandaag de dag nog steeds veel militairen mee. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlogen ging de Vierdaagse niet door. Door de extreme hitte werd in 2006 het evenement na de eerste dag afgelast. Om in 2016 de 100ste editie te vieren werden er meer lopers toegelaten dan normaal, namelijk 50.000. Ook kon er gekozen worden voor een extra lange afstand van 55km. 

 

Deelnemers

Ieder jaar zijn er weer bijzondere deelnemers. In 2017 was de allerjongste loopster nog maar 11 jaar oud en de oudste loper dit jaar was maar liefst 90 lentes jong. 
Daarnaast is er deze editie nog een heel speciaal record gevestigd. Bert van der Lans (85) uit Nijmegen heeft namelijk als allereerste ooit zéventig keer de Vierdaagse uitgelopen, een enorme prestatie!

 

Intocht door de Via Gladiola

Tijdens het evenement wordt de Sint Annastraat de Via Gladiola genoemd. Op vrijdag gaat de intocht door de Via Gladiola, wat het misschien wel de belangrijkste straat van het evenement maakt. Al om negen uur in de ochtend zetten de toeschouwers hun klapstoeltjes neer aan straatkant om de eerste lopers toe te juichen. Er zijn kraampjes met eten en drinken en gedurende de dag loopt de straat helemaal vol, zowel met deelnemers als kijkers. 
De naam Via Gladiola komt uit de Romeinse tijd, van de uitdrukking “Dood of de gladiolen”. Een gladiator was een zwaardvechter die letterlijk moest vechten voor zijn leven. De overwinnaar werd overladen met gladiolen. Dezelfde bloem wordt uitgedeeld aan de wandelaars. De bloem staat voor kracht en overwinning, het perfecte symbool voor de zware tocht.


Zomerfeesten Nijmegen

Uiteraard moet dit grote evenement ook gevierd worden! Zaterdag’s voor het begin van de Vierdaagse beginnen de Vierdaagsefeesten, ook wel bekend als de Zomerfeesten. Het hele centrum van de stad is dan afgesloten omdat er vrijwel in ieder park of plein een feest te vinden is. Voor het eten moet je naar de Kaaij, een cultureel terras onder de Waalbrug waar je de lekkerste hapjes kunt krijgen. Het bekendste podium om te feesten is waarschijnlijk de Matrixx. Aan de Waalkade vindt Matrixx Live aan de Kade plaats en in het Hunnerpark is Matrixx at the Park. Daarnaast zijn er veel pleinen waar veel livemuziek wordt gespeeld zoals het Faberplein, Koningsplein of Plein 1944. De lopers beginnen al erg vroeg in de ochtend en worden veelal uitgezwaaid door de feestgangers die dan pas naar huis gaan.

 

Voor meer informatie over de wandeling kun je kijken op 4daagse.nl. Voor informatie over de zomerfeesten kun je naar vierdaagsefeesten.nl.

 

Of je nu voor het wandelen, de gezelligheid of voor de feestjes komt, de Nijmeegse Vierdaagse is een evenement dat je écht niet mag missen! 

 

Contactgegevens:

Wylerbaan 2-b
6561 KR Groesbeek

Reserveringen via boekingskantoor Groepen Nijmegen:
024-6757635
Of stuur een Whatsapp bericht, klik hier
 

Vragen over een bestaande reservering:
024-3971715

Contactformulier:

Naam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Uw vraag:
Nieuwsbrief (max. 4x per jaar):
Neem de tekst over:
Captcha