Bel 024-6757635

 

Whatsapp


Voeg 'Groepsaccommodatie Groesbeek' toe aan uw contacten met bovenstaand 06 nummer om een Whatsapp bericht te kunnen sturen.


Groesbeek Wijndorp

Sinds de start in 2001 is Groesbeek uitgegroeid tot hét Wijndorp van Nederland. Met inmiddels zes professionele wijngaarden met zo'n 30 hectare met druivenstokken, kun je in het dorp er zeker niet meer omheen. De wijngaarden bevinden zich allemaal in de voormalige gemeente Groesbeek. Sinds 1 januari 2016 zijn verschillende dorpen samengegaan in de fusiegemeente Berg en Dal. Van de Holdeurn in de kern Berg en Dal tot de velden wijnstokken van de Colonjes in Breedeweg, allen behoren zij tot Groesbeek Wijndorp.

 

De Groesbeekse wijnen hebben inmiddels al meerdere malen meegedaan aan belangrijke proeverijen. Alle wijngaarden hebben hier inmiddels prijzen gewonnen voor de kwaliteit van deze Nederlandse wijnen. Met speciaal gekweekte druivensoorten voor ons klimaat wordt het steeds beter mogelijk om heerlijke wijnen te maken! Wellicht bent u een van de Groesbeekse wijnen al eens tegengekomen in uw wijnwinkel of supermarkt, want ook qua promotie timmert men hard aan de weg.

 

Nederlandse Wijnfeesten

Zo kent u wellicht ook al de jaarlijkse Nederlandse Wijnfeesten die in 2017 voor de 11e keer in Groesbeek worden gehouden. In dit, standaard laatste weekend van september, worden niet alleen de Groesbeekse wijnen "gevierd". Dit super gezellige weekend staat volledig in het teken van Nederlandse én internationale wijnen. Het complete dorp wordt dit weekend in beslag genomen door wijngaardeniers, wijnhuizen, handelaren, slijters, eettentjes en nog heel veel meer. Samen met muziek, workshops, masterclasses en speelgelegenheid voor de kinderen is dit een jaarlijks feest in het teken van wijn. De Groesbeekse wijngaarden houden dit weekend open dag en met een speciale pendeldienst, de zgn. Wijntrein, kunt u de wijngaarden bezoeken.

 

Groesbeekse Wijngaarden

Zoals al eerder gemeld vindt u de wijngaarden verspreid door de verschillende kernen van de gemeente Berg en Dal. In de kern Groesbeek vindt u de meeste wijngaarden. Op de fiets kunt u ze allemaal ontdekken en zo van kern naar kern fietsen. Het VVV heeft zelfs een leuke wijnroute uitgestippeld, die kunt u downloaden door op het volgende linkje te klikken, Wijnroute Groesbeek. Tussen de wijngaardeniers onderling is veel samenwerking, ze bieden echter wel allemaal hun eigen stijl wijn aan. Via het onderstaande overzicht kunt u de websites van alle aanbieders bekijken en uw keuze maken. Tip: gewoon niet kiezen en ze allemaal ontdekken!

 

Wijngaard de Plack

Wijngaard de Holdeurn

Wijngaard Klein Amerika

Wijngaard de Colonjes

Wijngaard de Heikant

Wijngaard Ditshuizen

 

Groesbeekse wijn proeven & rondleidingen

Voor uw groep zijn er veel mogelijkheden om tijdens uw verblijf in een van onze groepsaccommodaties een van de Wijngaarden te bezoeken. Men vertelt graag over de wijnbouw en men zal u vol trots laten proeven van de eigen wijnen. Het is verstandig om uw bezoek vooraf te plannen. Er is zoveel aanloop dat de wijngaarden graag vooraf weten wanneer u met uw groep zou willen komen, zodat zij de tijd voor u kunnen nemen. Via de bovenstaande linkjes kunt u contact leggen met de mensen achter de wijngaard voor een proeverij of rondleiding.

 

Wijnapp

Download gratis de Wijnapp via de Google Play Store óf Apple Itunes, zoek op "Wijndorp Groesbeek". Sinds 2016 heeft het dorp een eigen App laten maken. In deze gebruiksvriendelijke app vindt u alle informatie over de diverse wijngaarden, druiven en nog veel meer over Groesbeek Wijndorp!

 

Contactgegevens:

Wylerbaan 2-b
6561 KR Groesbeek

Reserveringen via boekingskantoor Groepen Nijmegen:
024-6757635
Of stuur een Whatsapp bericht, klik hier
 

Vragen over een bestaande reservering:
024-3971715

Contactformulier:

Naam:
Telefoonnummer:
E-mailadres:
Uw vraag:
Nieuwsbrief (max. 4x per jaar):
Neem de tekst over:
Captcha